3.11.2010

PALM SPRINGS

Viime viikonlopun ohjelma oli siis reissu Palm Springsiin. mä en tiennyt etukäteen siitä paikasta kauheasti, nimen olin kuullut joskus mutta that's it oikeastaan. ennen reissua me tutkittiin Sussun kanssa netistä jonkin verran mitä siellä vois tehdä. Kun päästiin sinne niin se oli silti aika eriä mitä odotin. keskusta ei ollut kauhean jännä, ja se oli paljon pienempi kuin luulin. tiivistettynä koko alue oli lähinnä semmonen rikkaiden leikkipaikka. mutta super positiivinen yllätys oli kaikki mitä oli siinä keskustan ulkopuolella, vähän kauempana.

Lauantaina lähdettiin tarkastaan Aerial Tramway, kabiini joka vei matkustajat noin 2500m korkeuteen about kymmenessä minuutissa. oltiin välillä ihan sairaan korkealla vuorenrinteiden yläpuolella, kun ne rinteet oli niin jyrkkiä paikka paikoin. mä aika usein voin vähän pahoin noissa kulkuvälineissä ja noissa korkeuksissa, mulla on sen verran herkkä nuppi. tuolla kabiinissa mua odotti vielä ihana yllätys: pyörivä lattia! mikä keksintö! mutta pääsin perille ilman sen kummempia ongelmia, vähän vaan pyöri päässä. lähdettiin tutkimaan alueen vaellusreittejä, mutta kahden muksun kanssa ei voi suunnata kovin kauas. viihdyin kyllä siellä ylhäällä, ilma oli raikas (ottakaa huomioon että alhaalla oli helle, ylhäällä oli about 10C lämmintä) ja ympärillä tuoksui jättisuuret männyt. ja maisematkin oli vielä aika mukavat.


  Seuraavaksi lähdettiin ajeleen ja etsiin julkkisten koteja, joita alueella oli aika paljon. löydettiin muun muassa talo missä Elvis vietti honeymooninsa Priscillan kanssa silloin joskus ja talo jota käytettiin Ocean's 11:ssa. sitten oli paljon sellasten julkkisten asuntoja joista en tiennyt kuin murto-osan.ja no siis, niiden talojen edessä oli kyllä sellasia aitoja ettei ihan tarkkaa kuvaa välttämättä saanut.. mutta hienoja aitoja kuitenkin!
Sunnuntaina oli vuorossa Indian Canyons.taas tykkäsin, olisin voinut vaeltaa pitkäänkin, mutta kaksi muksua mukana matka jäi lyhyeksi.


sitten vielä Joshua Tree National Park (portilla oli kyltti että 'olemme tauolla, palaamme pian, maksakaa lähtiessä' ->  ajettiin sisään, pysähdyttiin hetken päästä, muutamat kuvat, pentujen ruokkiminen ja sitten vauhdilla ajo portista ulos ettei tarvinut maksaa.) ja suunta kohti kotia.


ajomatkat oli aina vähän vaihtelevaa viihdettä, välillä oli mukavaa katsella maisemia ja kuunnella hyvää musiikkia (=lapset nukkui) ja välillä taas olisin voinut liftata eteenpäin (=molemmat pennut huusi kurkku suorana mun molemmin puolin).parhaimmillaan Saku huusi koko vajaan tunnin matkan outlet-kauppakeskuksesta takaisin hotellille. lopussa se tosin luovutti ja nukahti. raukka.
oli mukavaa majailla hotellissa, sain jopa oman huoneen eli kerrankin sain nukkua rauhassa. huoneessa oli kylpyamme, market oli melkein naapurissa ja telkkarissa about 100 kanavaa.eli viihdyin. ja ah ne aamupalat. päädyin enempiä miettimättä aina vaihtoehtoon 'Pancake breakfast' , jätin annoksen 2 pekonia syömättä ja mutustin onnellisena kolme pannukakkua vaahterasiirapilla. täydellinen aloitus päivälle.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta reissulta :) Itse haluaisin joskus blueberry pancakeseja. Kukahan miulle tekis :)

noora kirjoitti...

sun pitää löytää joku joka tekis ! löysin täältä yks päivä kirjan jossa on ohjeet pancakesien tekoon, kopioin siitä kyllä muutaman mukaan ;)